Gonzo’s Quest

Gonzo’s Quest är en enormt populär slotmaskin från NetEntertainment. Att den blivit så omtyckt har flera olika anledningar, och en av de främsta är förmodligen att NetEnt vågat ta ut svängarna och ersätta de klassiska snurrande hjulen med stenbumlingar som kommer rasande ned i bästa Indiana Jones-stil. Gonzo’s Quest har grafik och animationer med 3D-känsla, och spelet bjuder dessutom på en stor portion humor i form av den charmiga lilla Gonzo som gärna dansar sin segerdans när du vinner stort. Ljudeffekterna inkluderar djungelljud och latinamerikansk musik, något som ytterligare förhöjer spelkänslan.

Grundläggande information om Gonzo’s Quest

Gonzo’s Quest har inte några snurrande hjul, istället rasar graverade stenblock ned i ett mönster som består av tre vågräta rader med fem stenblock i varje rad. Det påminner alltså om en femhjulig slot.

Gonzo’s Quest har 20 spellinjer och du kan vinna på 243 olika vis.

Att spela Gonzo’s Quest

Du kan justera myntvärdet från 0,01 till 0,50. För den som spelar i euro innebär det att det lägsta myntvärdet är €0,01 medan det högsta är €0,50.

Du väljer även hur många av de tjugo spellinjerna du vill aktivera, från 1 till 20. Slutligen anger du hur många mynt som ska satsas på varje aktiverad spellinje, från 1 till 5 mynt.

Lägsta möjliga satsning när man spelar i euro: €0,01 x 1 spellinje x 1 mynt = €0,01 per snurr

Högsta möjliga satsning när man spelar i euro: €0,50 x 20 spellinjer x 5 mynt = €50 per snurr

Tema och symboler

Temat för Gonzo’s Quest är conquistadoren Gonzos äventyrliga sökande efter den legendariska staden El Dorado som han tror ligger gömd någonstans i Amazonas regnskog.

De stenbumlingar som kommer rasande ned över skärmen är graverade med olika symboler som för tankarna till gamla sydamerikanska kulturer och deras symbolvärldar.

Till din hjälp när du spelar har du spridningssymbol som kan ge dig gratissnurr med multiplikator, en vildsymbol som kan ersätta standardsymboler, och den spännande funktionen Avalanche (lavin). Det går dessutom att erhålla gratissnurr med multiplikator.

Exploderande stenblock

Funktionen Avalanche innebär att de stenblock som ingår i en vinnande symbolkombination exploderar och lämnar plats för andra stenblock att rasa ned. Bildas en ny vinnande kombination exploderar den också, och så vidare. Du kan alltså vinna många gånger i rad utan att behöva göra någon ny insats.

Frågetecknet är vilt

Frågetecknet är vildsymbol och kan ersätta vilken standardsymbol som helst för att hjälpa dig bilda vinnande kombinationer. Den kan dessutom ersätta spridningssymbolen, något som är mycket ovanligt på slots!

Spridningssymboler ger dig gratissnurr

Stenen med texten Free Fall är spridningssymbol. Om du får minst tre stycken på rad, med den första längst ut till vänster (det vill säga i första kolumnen), erhåller du 10 stycken gratissnurr. Multiplikatorn för gratissnurrens vinster ökar successivt och kan nå upp till maximalt 15x.

Det går att trigga nya gratissnurr under gratissnurren.

Gonzo’s Quest växande jackpott

Gonzo’s Quest har inte någon växande jackpott.

Gonzo’s Quest fast jackpott

Högsta enskilda vinst på Gonzo’s Quest är 2 500 mynt. Om du spelar i euro med högsta möjliga myntvärde innebär detta en vinst på €1 250. För att jackpotten ska betala ut krävs att du får 5 månar på en aktiv spellinje.

Om du har mycket stor tur under gratissnurren finns möjlighet att vinna sammanlagt €112 500 på en enda satsning på Gonzo’s Quest. För att det ska vara möjligt krävs att du spelar för maxinsats.

Bonusspel

Gonzo’s Quest har inte något bonusspel på separat skärm. Däremot finns möjlighet att erhålla gratissnurr med multipliktor. Du kan läsa mer om dessa längre upp i denna artikel.