Jack and the Beanstalk

Jack en the Beanstalk är en avancerad videoslot med många olika specialfunktioner. Den bygger på folksagan om Jack och Bönstjälken och är fullproppad med olika symboler från berättelsen. Här finns massor av roliga funktioner, inklusive Walking Wilds och en omgång gratissnurr där en framgångsrik skattjakt kan förvandla vildsymbolerna och ge dem nya egenskaper.

Grundläggande information om Jack and the Beanstalk

Jack and the Beanstalk är ett spel från den svenska spelutvecklaren NetEntertainment (NetEnt). Det finns endast tillgängligt för spel direkt i webbläsaren. Den här slotmaskinen har fem hjul och tjugo spellinjer.

Återbetalningsgraden över tid ligger på 96,3 procent.

Att spela Jack and the Beanstalk

Du börjar med att ställa in myntvärdet, från 0,01 till 0,50. Du väljer även hur många av de 20 spellinjerna du vill satsa på (1-20) samt hur många mynt som ska satsas per aktiverad spellinje (1-10 mynt).

Lägsta möjliga satsning för dig som spelar i valutan euro: €0,01 x 1 spellinjer x 1 mynt = €0,01 per snurr.

Högsta möjliga satsning för dig som spelar i valutan euro: €0,50 x 20 spellinjer x 10 mynt = €100 per surr.

Tema och symboler

Temat för Jack and the Beanstalk är förstås berättelsen om pojken Jack som byter sin get mot magiska bönor och får en bönstjälk i trädgården som växer sig hela vägen upp till den rika jättens boning.

Bland de reguljära symbolerna hittar vi inte bara Jack och Jätten utan även geten, yxan och vattenkannan. Som reguljära symboler används även klassikerna tia, knekt, dam, kung och ess i slingrande bönstil. Bland specialsymbolerna återfinner vi bland annat nycklar och de magiska bönorna, samt de berömda skatterna från sagan: guldhöna, guldharpa och pengapåse med guldmynt.

Alla vinnande symbolkombinationer måste löpa från vänster till höger, med undantag för de magiska bönorna som är spridningssymboler (scatters) och därför räknas var de än visar sig.

Loggan är vild, ger extrasnurr och promenerar omkring

Jack and the Beanstalk-loggan är vild och kan ersätta vilken symbol som helst utom de magiska bönorna och nyckeln. Loggan fungerar även som multiplikator och tripplar vinsten för alla vinnande kombinationer den hjälper till att skapa.

Dessutom får du ett extrasnurr gratis varje gång en logga visar sig någonstans på skärmen. Under extrasnurret rör sig loggan ett steg till vänster. Detta fenomen kallas för ”Walking Wilds”, det vill säga promenerande vildsymbol. Du får nya extrasnurr gratis ända tills vildsymbolen försvunnit från skärmen.

Funktionen Walking Wilds är aktiv både under standardspel och gratissnurr. Det går inte att trigga en runda gratissnurr när Walking Wilds promenerar omkring på skärmen.

Staplade symboler

Staplade symboler (stacked symbols) är identiska symboler som ligger intill varandra på ett och samma hjul. Förekomsten av staplade symboler underlättar när det kommer till att bilda vinnande kombinationer.

På Jack and the Beanstalk kan staplade symboler dyka upp på samtliga hjul.

Magiska bönor ger dig gratissnurr med skattjakt

Kistan med magiska bönor är spridningssymbol och behöver inte visa sig på en aktiverad spellinje för att räknas. Du behöver få minst tre bönkistor samtidigt för att erhålla 10 stycken gratissnurr.

Om tre bönkistor visar sig under ett gratissnurr erhåller du ytterligare 5 gratissnurr. Det finns inte något tak för hur många gånger detta kan ske.

Under gratissnurren kan du bege dig på skattjakt och samla på dig nycklar som ger dig olika förmåner.

  • Om du samlar ihop tre stycken nycklar som kommer varje ny Walking Wild som visar sig på hjulen att förvandlas till en Stacked Wild i form av två pengapåsar.
  • Om du samlar ihop sex stycken nycklar kommer varje ny Walking Wild som visar sig på hjulen förvandlas till en Stacked Wild i form av tre gyllene hönor.
  • Om du samlar ihop nio stycken nycklar kommer varje ny Walking Wild som visar sig på hjulen förvandlas till en Expanding Wild i form av en gyllene harpa.

Jack and the Beanstalk växande jackpott

Jack and the Beanstalk har inte någon växande jackpott.

Jack and the Beanstalk fast jackpott

Under standardspel kan du vinna upp till 1 000 mynt per spellinjer. För den som spelar i euro och med högsta möjliga myntvärde innebär det €500.

Med hjälp av gratissnurren är det möjlig att vinna upp till 600 000 mynt på en enda satsning, det vill säga €300 000 för den som spelar med myntvärdet €0,50.

Bonusspel

Det finns inte någon bonusspel på separat skärm i Jack and the Beanstalk, däremot kan du erhålla gratissnurr med många olika specialfunktioner. Du kan läsa mer om detta längre upp i denna artikel.