Starburst

Starburst är en färgsprakande slotmaskin från NetEntertainment som för tankarna till 1980-talets roliga arkadspel, till exempel det omåttligt populära Galaxians. När du lyckas vinna något av de större vinsterna firas detta med ett pampigt fyrverkeri med ljuseffekter, animationer och glada tillrop.

Starburst lanserades år 2012 och tilltalar spelare som gillar enkla slots med retrokänsla. Här finns det inte växande jackpottar, hundratals spellinjer och interaktiva bonusbanor, utan bara ren och skär spelglädje.

Eftersom Starburst blivit så otroligt populärt i Sverige så har nästan alla Svenska casinon börjat erbjuda free spins på spelet till alla nya spelare. Det är ett mycket bra sätt för att locka till sig nya spelare då de flesta känner till Starburst och vill spela det.

Grundläggande information om Starburst

Starburst kommer från den stora svenska speltillverkaren NetEntertainment (NetEnt) och är en videoslot med fem hjul och tio spellinjer. Det finns ingen växande jackpott eller bonusbana, däremot en fast jackpott på 50 000 mynt. Till din hjälp när du spelar har du StarBurst Wild, en expanderande vildsymbol. Det finns inte några spridningssymboler i det här spelet.

Värt att nämna är att Starburst har funktionen Win Both Ways, vilket innebär att det inte bara är symbolkombinationer som löper från vänster till höger som betalar ut, utan kombinationer i motsatt riktning kan också ge dig pengar. Har du spelat slotten Dragon Island från NetEnt kommer du snabbt att komma in i systemet, för den har samma funktion. Oroa dig inte om det känns lite rörigt till att börja med, precis som alla andra slots har Starburst automatisk rättning så även om du skulle missa att notera en vinnande symbolkombination så kommer slotten av känna av den och ge dig din vinst.

Att spela Starburst

Du ställer själv in myntvärdet när du spelar Starburst, från 0,01 till 1. Du får också välja hur många spellinjer du vill satsa på (1-10) och hur många mynt som ska satsas per spellinje (1-10).

Lägsta möjliga satsning för den som spelar i valutan euro blir därmed €0,01 x 1 spellinje x 1 mynt = €0,01 per snurr.

Högsta möjliga satsning för samma valuta blir €1 x 10 spellinjer x 10 mynt = €100 per snurr.

Tema och symboler

En starburst är ett område i rymden där oproportionellt många stjärnor bildas. I slotmaskinen Starburst symboliseras de olika stjärnorna av gnistrande, färgsprakande ädelstenar. Här finns gröna smaragder, brandgula eldsopaler, lila ametister, blå safirer och gul beryll. Även de klassiska spelsymbolerna BAR och 7 kan dyka upp på hjulen.

StarBurst Wild är som namnet antyder en vildsymbol, men den är ingen vanlig vildsymbol utan exploderar som en supernova för att täcka hela hjulet. När detta sker sätts de övriga hjulen i snurr igen så att du får chans att bilda nya vinnande kombinationer. Skulle en ny StarBurst Wild visa sig upprepas processen, så här finns potential för riktigt många vinster. Taket ligger på tre gratissnurr på raken. StarBurst kan aldrig visa sig på första eller sista hjulet, däremot på hjul 2-4.

Slotmaskinen Starburst har inte någon vanlig vildsymbol, och det finns heller ingen spridningssymbol eller bonussymbol. Detta skiljer Starburst från de flesta andra moderna slots från NetEntertainment.

Starburst växande jackpott

Starburst har inte någon växande jackpott.

Starburst fast jackpott

Den fasta jackpotten hos Starburst är 50 000 mynt. Om du spelar i euro och har ställt in högsta möjliga myntvärde (€1) är jackpotten värd €50 000. Skulle du däremot spela med myntvärdet €0,01 blir jackpotten bara värd €500.

Bonusspel

Starburst har inte någon bonusbana.