Winterberries

Yggdrasil Gaming är en svensk speltillverkare som utmärkt sig genom att släppa några slots med hög varians. Det finns gott om slotsspelare som gillar spel med hög varians, men utbudet är ganska skralt och Yggdrasil Gaming har tagit på sig att göra något åt detta. Ett exempel på ett Yggdrasil-spel med hög varians är Winterberries.

Du kan läsa om andra Yggdrasil Gaming  spel på denna sida.

winterberriesWinterberries, som lanserade år 2014, har bär i kallt klimat som tema. Fokus ligger på grundspelet, och Yggdrasil har skippat både vildsymbol, spridningssymbol, bonussymbol, free spins-läge, bonusbana och växande jackpott. Däremot finns här en mycket intressant frysfunktion med respins som kan bli mycket lönsam för den som har turen på sin sida. Den statistiska utbetalningsgraden hos Winterberries är 96,75 procent.

Winterberries har fem hjul och 25 spellinjer. Tillgänglig myntvärden är 10 öre / 20 öre / 50 öre / 1 kr / 2 kr / 5 kr / 10 kr / 20 kr. Man spelar alltid med samtliga spellinjer aktiva. Högsta möjliga satsning är 500 kronor per spelomgång.

Tema

Temat för Winterberries är som namnet anger vinterbär. De symboler som används är lingon, blåbär, havtorn och andra bär som växer här uppe i norr. Dessa bär har placerats i ett vackert snölandskap, och i bakgrunden spelas den finska polkan Ievan Polkka.

Bären fryser fast

winterberries slotOm tre bär av samma slag visar sig på en spellinje fryser de fast där, medan övriga platser snurrar om. Om du får ytterligare en bärsymbol av samma sort fryser även den fast, och övriga platser snurrar om. Detta gäller även om den nya bärsymbolen inte gav någon vinst. På så vis skiljer sig Winterberries markant från det flesta andra slots med re-spin, eftersom de brukar kräva att en ny vinnande symbolkombination ska bildas för att man ska få ett nytt re-spin.

Om både första och andra hjulet täcks av identiska bär får du en multiplikator på 2x. Alla vinster dubblas alltså då. Om även tredje hjulet täcks av dessa bär ökar multiplikatorn till 3x. Om även fjärde hjulet täcks av dessa bär ökar multiplikatorn till 4x. Om även femte hjulet täcks av dessa bär ökar multiplikatorn till 5x. För att få en multiplikator på 5x krävs alltså att samtliga bär på hjulen är av samma sort.

Omdöme

Vi gillar Winterberries, men kan bara rekommendera den till spelare som gillar spel med hög varians. Vill du vinna lite och ofta finns det andra spel som är bättre. Det här är en slot för spelare som inte har några problem med att streta sig genom många spelomgångar utan vinst i väntan på rejält klirr i kassan.

Värt att tänka på innan man väljer att spela Winterberries är också att detta är en slot utan free spins-läge, bonusbana och interaktiva moment. Vill man ha sådant får man söka sig någon annan stans.

Sist men inte minst vill vi ge Yggdrasil en stjärna för att de vågade välja en finsk polka som bakgrundsmusik. Det tillhör verkligen in vanligheterna i spelvärlden, och är ytterligare ett tecken på att Yggdrasil är en speltillverkare som vågar röra sig utanför lådan.